Ongelmakoirat

 

ongelmakoira4

Hihnassa räyhääminen on yleinen ongelma, joka on usein yllättävän helppo korjata

Koirakorjaamon tapakasvatuskurssi sopii kaikille joilla on koiraongelmia ja niille, jotka haluavat parantaa suhdetta koiraansa. Kurssin sisältö räätälöidään aina koira- ja perhekohtaisesti.

Ennen koulutuksen aloittamista on tärkeää varmistua siitä että koira on fyysisesti terve. Etenkin nopeat muutokset koiran käyttäytymisessä usein kielivät sairaudesta/kivusta. Kivuista kärsivä koira on ärtyisä ja suhtautuu asioihin herkemmin agressiivisesti.

 

Tavallisimpia koiraongelmia ovat

  • Taluttimessa vetäminen
  • Hihnassa rähjääminen toisille koirille, mopoille, autoille, ihmisille, rullalautailijoille…
  • Hoitotoimenpiteistä kieltäytyminen
  • Erilaiset yksinolo-ongelmat
  • Karkailu tai epäluotettava luoksetulo

 

Ennen koulutuksen aloittamista koiralle tehdään pienimuotoinen käyttäytymistesti.

Ennen koulutuksen aloittamista koiralle tehdään pienimuotoinen käyttäytymistesti

Koulutusmetodi perustuu koirien luonnolliseen laumakäyttäytymiseen ja sen on kehittänyt Pertti Vilander. Ensimmäisellä käyntikerralla, ns. neuvolatunnilla koiran luonnetta ja suhdetta omistajaan testataan pienimuotoisella käyttäytymistestillä. Testi toteutetaan aina ottaen huomioon koiran luonne ja reaktiot. Neuvolatunnin kuluessa saadaan tietoa koiran luonteesta, koiran ja omistajan välisestä suhteesta, sekä ongelmien syistä.

 

954811_10151598427607383_1512689692_n

Koulutus räätälöidään perheen tarpeisiin sopivaksi

Koulutuksessa on aina vain yksi koira kerrallaan perheineen. Ryhmäkoulutuksia ongelmakoirille emme pidä. Koiran omistajille opetetaan kurssilla koiranlukutaitoa, sekä koiran hallintaa mahdollisimman aidoiksi järjestetyissä tilanteissa. Lopputuloksena saadaan omistajaansa luottava, yllättävissäkin tilanteissa mallikkaasti käyttäytyvä ihmisen paras ystävä. Pika-apuja ei kuitenkaan ole olemassa, koiran kanssa yhteiselo vaatii paljon harjoittelua ja koiran logiikan ymmärrystä. Johtajuuteen ja laumakäyttäytymiseen perustavaan koulutukseen ei liity väkivaltaa, vaan koiralle selkeitä pelisääntöjä ihmisten maailmassa elämiseen, sekä molemminpuolista luottamusta ja kunnioitusta.

 

Ei kannata jäädä yksin ongelmien kanssa. Ota yhteyttä ja varaa neuvola-aika!

 

Kuvauksia yleisimmistä tilanteista, joissa koirilla esiintyy ongelmakäyttäytymistä: