Koirat

Koiramme elävät tavallista kotikoiran elämää ja niiden kanssa harrastetaan vaativan home-etsinnän vastapainoksi myös muita lajeja. Koirien hyvinvoinnista huolehditaan tarkkaan. Fyysisestä hyvinvoinnista huolehditaan liikunnalla, säännöllisin osteopaatti- ja fysioterapiakäynnein, sekä panostamalla laadukkaaseen ravintoon. Fysiikalle ja psyykkeelle ovat tärkeitä pitkät metsälenkit, vapaapäivät työn ja treenaamisen lomaan, sekä pidemmän lomat. Vanhemmalle homekoira Loukulle on tehty allergiatestit keväällä -15, sekä -16, jotta varmistuttiin ettei koira ole allergisoitunut tavallisimmille työssä tavattaville homelajeille.

 

Loukku2-1

Loukku on jo kokenut homekoira

Espanjanvesikoira Loukku (Pevikan Vesihiisi, s. -07) aloitti homekoiran opinnot Kannuksessa Keski-Pohjanmaan Maaseutuopistossa loppuvuodesta 2012. Loukku on erittäin tunnollinen ja kiihkeä työntekijä, joka rakastaa etsimistä yli kaiken. Loukku on myös Suomen ja Eestin agilityvalio sekä Suomen hyppyvalio, ollen mukana myös Suomen agilitymaajoukkueessa vuonna 2012.

 

Rysä on koulutettu homekoira joka harrastaa menestyksellä myös agilitya.

Rysällä on sekä Saksan, että Suomen sertifikaatti

Espanjanvesikoira Rysä (Caraydan Kokomo, s. -12) aloitti hometutkimukset ja homeenhajuun tutustumisen jo tullessaan perheeseen seitsemänviikkoisena. Rysä oppii todella nopeasti ja nuoruuden innolla porskuttaen onkin jo osoittanut työkykynsä. Vapaa-ajallaan Rysä harrastaa pitkien metsälenkkien lisäksi jäljestystä.

Joulukuussa -15 Rysä suoritti hyväksytysti Suomen Homekoirayrittäjät RY:n vaativan kolmipäiväisen tasokokeen. 20.5.2017 Rysä osallistui Saksassa Kölnissä Bundesverband Schimmelpillz-sanierung -järjestön tasokokeeseen läpäissen myös sen.

 

Simo viiden kuukauden ikäisenä hajuntunnistusharjoituksessa

Simo viiden kuukauden ikäisenä hajuntunnistusharjoituksessa

Espanjanvesikoira Simo (Caraydan Silambam s. maaliskuussa -15) on harjoitellut leikin varjolla pienestä pitäen ja alkaa olla jo vanhempien mukana keikoilla. Simo on näppärä ja rauhallinen etsijä, joka jo olemuksellaan sulattaa sydämiä. Simo on koirista yleensä asiakkaiden suosikki. Agilityn harjoittelun Simo on aloittanut talvella -16 hometreenien lisäksi.

 

Emilia Rainetoja, koulutukseltaan agrologi amk., on toiminut päätoimisena koirankouluttajana vuodesta 2008 erikoisalanaan koiraongelmat, sekä agility. Hän on valmistunut Keski-Pohjanmaan Maaseutuopistosta homekoiraohjaajaksi helmikuussa 2014.